Betül Huzuroğlu ile sözlü tarih görüşmesi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/embargoed-Access

Özet

1942 yılında İstanbul ilinin Arnavutköy ilçesinde doğan Betül Huzuroğlu, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da bitirir. 18 yaşında yeniden İstanbul’a gelerek Tarlabaşı’nda yaşamaya başlar. Yeşilçam sokağında oturan Huzuroğlu, Yeşilçam filmlerinde rejisör asistanlığı yaptığı dönemlerde parasını alamayınca bir süre pavyonlarda çalışır. Tarlabaşı’nda, 1980’li yıllarda yapılan yıkımlardan da bahseder. Eğlence mekanlarını ve kadınlara özel eğlenceleri anlatırken bölgenin değişimine de değinir.

Açıklama

Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.

Anahtar Kelimeler

Tarlabaşı (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye), Yoksulluk, Türk Sineması, Yeşilçam, Balık Pazarı, Eğlenceler, Aktörler ve Aktrisler

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Onay

İnceleme

Ekleyen

Referans Veren