Şefik Aras ile sözlü tarih görüşmesi 2. bölüm
Yükleniyor...
Tarih
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Özet
Şefik Aras, ilk olarak 1992 Depremi’nden sonra vali Recep Yazıcıoğlu’na karşı yapılan gösterilere değinir. Matbaa sektöründe çalışan Aras, yerel bir gazete çıkararak gazetenin hem teknik işleriyle ilgilendiğini hem de yazıları hazırladığını belirtmektedir. Kardeşi Refik Aras’ın belediye başkanlığı yıllarında gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahsetmektedir.
Açıklama
Bu görüşme, Doç. Dr. Erol Kaya tarafından, Şehre Tanıklık Edenler: Erzincan'ın Sözlü Tarih Envanteri Projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 58'dir.
Anahtar Kelimeler
1992 Erzincan Depremi, 1939 Erzincan Depremi, Yazıcıoğlu, Recep, Öz Erzincan Gazetesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)









