Konu "Yemek Kültürü" için Kitap listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Nasıl hatırlıyoruz?:Türkiye'de bellek çalışmaları
(Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2011-02)Son yıllarda beyin üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, hatırlama sürecinin bir muhafaza sistemi veya bir bilgisayar gibi çalışmadığını gösterdi. Hatırlama anında basit bir şekilde geçmişte depolanmış bilgiye ulaşılmıyor, ... -
Süryani mutfak kültürü ve yemekleri
(GDK, 2011)Ne Yiyorsan O'sun; doğamızda mevsimsel döngüler ve toplum bireylerinin yaşadığı önemli statü değişiklikleri hep bir ‘geçiş ritüeli ’ ile kutlanır. Bu aşamalar sürecinde çok çeşitli tören, adet ve inançlar ortaya çıkmıştır. ... -
Yaşca hoşça, aşçı Fok'ça:Foça mutfağı
(Foça Belediyesi, 2013-03)İzmir'in Foça İlçesi'ne olan sevgisi ve mutfak kültürüne olan özel ilgisi nedeniyle çalışmalarında 'Aşçı Fok' adını kullanan Nurdan Çakır Tezgin, Foça'nın yerel yemeklerini, Yaşça Hoşça, Aşçı Fok'ça Foça Mutfağı adıyla ...